Берлускони с рекорден рейтинг през септември
Берлускони с рекорден рейтинг през септември / БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони е достигнал този месец рекорден рейтинг от 60% след завръщането си във властта през май тази година. Популярността на опозицията е достигнала най-ниското си ниво и в момента е между 20 и 30%, сочат две отделни проучвания, съобщава АФП.

През юни Берлускони е имал рейтинг от 56%, а сега той е 60%, докато за същия период рейтингът на опозицията е спаднал от 46 на 20%, сочат проучванията, проведени на 3 и 4 септември от института Испо сред 800 души и публикувани на официалния сайт на правителството.

Италианското правителство като цяло остава стабилно, като популярността му е спаднала от 61 на 60% за същия период. Според друго изследване на института IPR Маркетинг, публикувано на сайта на левия всекидневник „Република“, популярността на Берлускони е нараснала от 55% през юли на 60% през септември, а тази на основната опозиционна партия, Демократическата партия, е намалял през същия период от 34 на 30%. Проучването е проведено между 13 и 15 септември сред 1000 души, допълва БГНЕС.