Бронзовият медалист на Мондиала ще бъде решен днес. Белгия и Англия ще спорят в Санкт Петербург от 17.00 ч. и ще дадат отговор на едно от питанията преди края на Световното. 

Франция и Хърватия ще спорят за Световната купа в Москва (СНИМКИ)

Пътят на двата състава в Русия започна от една група - G - и именно тя ги отведе до този двубой. Още с тегленето на жребия Англия и Белгия бяха определени като фаворити в своя поток. В конкуренцията на Тунис и дебютанта Панама, никой нямаше колебания да посочи кои две селекции ще заемат първите две места. Въпросът бе как ще бъдат разпределени, припомня Gong.bg.
 

Gulliver/Getty Images


В полуфиналния мач Англия загуби от отбора на Хърватия. Срещата влезе в продължения, където Марио Манджукич разби английската мечта.

ФИФА планира да забрани на телевизиите да показват красиви фенки в близък кадър

Тиражираният като скрит фаворит на Мондиала Белгия също изживя разочарованието от несбъдната мечта в тази фаза на надпреварата. Срещу съседна Франция „дяволите“ не успяха да стигнат до гол, а отбелязаното попадение от Самюел Умтити бе достатъчно на „петлите“ за финала.
 

Gulliver/Getty Images


Наближавайки към финала, Световното първенство се превърна в Европейско

Така за Англия и Белгия остана утешителната награда да влязат в здрава битка за честта си и за бронза в последния си мач на един Мондиал пълен с изненади.

Срещата между Белгия и Англия е с начален час 17.00.
gong.bg