/ Guliver/Getty Images
ФИФА планира да забрани на телевизиите да показват красиви фенки в близък кадър
98225
ФИФА планира да забрани на телевизиите да показват красиви фенки в близък кадър
  • ФИФА планира да забрани на телевизиите да показват красиви фенки в близък кадър
ФИФА планира да забрани на телевизиите да показват красиви фенки в близък кадър. От федерацията отчитат, че сексизмът е бил сред най-сериозните проблеми по време на Световното първенство в Русия, като имало над 30 регистрирани случая на жени, които били задявани от фенове по улиците около стадионите.

Красиви и усмихнати  нежните фенки на Световното първенство по футбол
Guliver/Getty Images

Зачестявали и случаите, в които репортерки са целувани директно в ефир от непознати. По думите на Федерико Адиеки, който работи във ФИФА по проблемите с дискриминацията, телевизиите са призовани да спрат да показват красиви жени от публиката в близък план по време на прекъсванията на играта. За момента забраната не е официална, но Адиеки намекна, че в бъдеще ще се превърне в политика на ФИФА.

Прелестни фенки на футбола превзеха Мондиал 2018 (СНИМКИ)

На пресконференция преди полуфинала между Англия и Хърватия ФИФА отчете, че притесненията за сериозни прояви на хомофобия и расизъм по време на Световното в Русия не са се оправдали.

Руските градове с най-красиви фенки на Световното по футбол (СНИМКИ)

Сериозен проблем обаче останал сексизмът. „Имаме доказателства за 30 инцидента, при които хора са задявали най-вече рускини по улицата. Имаме и около 15 случая на похитени репортерки. Цифрите обаче очевидно са занижени и по моя оценка случаите са поне 10 пъти повече", коментира Пиара Поуар - изпълнителният директор на организацията против дискриминация Fare Network.

Красиви и усмихнати  нежните фенки на Световното първенство по футбол
Guliver/Getty Images

В част от тези случаи феновете са идентифицирани и изпратени преждевременно вкъщи. Като част от бъдещата си стратегия срещу сексизма обаче ФИФА обмисляла да забрани на телевизионните оператори изобщо да се фокусират в близък кадър върху красиви фенки по трибуните. В момента подобна практика сред операторите е честа, особено в по-дългите прекъсвания на играта.

Топ 10 на градовете на Световното по футбол с най-красива дамска публика

Федерико Адиеки, който се занимава с проблемите с дискриминацията във ФИФА, заяви, че все още не е започнала активна кампания по въпроса, но телевизиите вече са призовани да прекратят практиката. Запитан дали това вече е официална политика на ФИФА, Адиеки отговори, че „това е нормална еволюция и дейност, с която ще се занимаваме в бъдеще”.

Радост за окото: Секси бразилки се състезават за „Муза на Световното първенство“ (ВИДЕО)

По време на Световното фотографска агенция публикува фотогалерия, озаглавена: „Най-секси фенките на Световното”. Впоследствие галерията беше премахната. От компанията я определиха като „погрешна преценка” и заявиха, че ще бъде проведено вътрешно разследване по случая.

Всички новини и снимки около Мондиал 2018 можете да следите на gong.bg/worldcup

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук