Банда за проституция е разбита в Торино, сред момичета има българки
Банда за проституция е разбита в Торино, сред момичета има българки / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицията в Торино разгроми банда, специализирана в принудително проституиране на девойки от Източна Европа, съобщиха италиански медии, предава БТА.

Разследването на местната прокуратура продължило година и половина. Арестувани са трима албанци на възраст между 22 и 30 години. Задържан е и 27-годишният албанец Мехмет Синга, а италианец е поставен в списъка на разследваните лица.

Бандата е организирала проституция "на едро" във взаимодействие с други престъпни групи. Жертвите, сред които и малолетни, са набирани в Румъния, Албания, България и Молдова.

Бандитите са владеели цялата северна периферия на Торино, която разделили на "работни площадки", давани под наем за 200 евро дневно.

Пазарлъци са водени и в Албания, където цената на няколко квадратни метра тротоар е достигала до 50 000 евро за по-дълги периоди на експлоатация.

Изградена е система, в която доверени проститутки са следели новопристигналите и насилствено са ги въвеждали в занаята. За непокорните е създаден "наказателен дом", където те са били изолирани и подложени на психически тормоз, сексуално насилие и изтезания.

Прокуратурата е формулирала срещу арестуваните обвинения за принуждаване към проституция и извличане на облаги от нея, изнудване, насилие и заплахи, незаконно притежаване на оръжие и телесни повреди на малолетни.