Арестуваха мъж, вдъхновил се от масовия убиец в Колорадо
Арестуваха мъж, вдъхновил се от масовия убиец в Колорадо / снимка: Reuters

Мъж, вдъхновил се от 24-годишния Джеймс Холмс, който уби преди седмица 12 души в киносалон в предградието Орора на Денвър по време на прожекция на последния филм от сагата за Батман, беше арестуван близо до Вашингтон, а в дома му беше открит истински арсенал, предаде Франс прес, като се позова на полицията.

Мъжът, чието име не се съобщава, заплашил бившия си работодател, който го уволнил, с думите: "Аз съм Жокера (героя от филма за Батман, с който се оприличава Джеймс Холмс), ще заредя пушките си и ще стрелям по всеки, когото видя". Работодателят подал сигнал в полицията и мъжът бил задържан, а при обиск на дома му в окръг Принс Джордж край Вашингтон били намерени 25 огнестрелни оръжия, сред които полуавтоматични пистолети и пълнители, подобни на онези, които Холмс използва при стрелбата в Орора, информира БТА.

Проклятието над филма за Батман продължава да тегне и достигна дори Мексико, предаде Франс прес. В мултиплекс в Гуадалахара, Западно Мексико, 800 души бяха евакуирани заради пожар, избухнал по време на предпремиерна прожекция на "Черният рицар: Възраждането". Жертви няма. Зрителите не реагирали веднага на противопожарната аларма, защото си мислели, че тя е част от шоуто за представянето на филма, разказват очевидци.