Турция задържа 7 души, за които се предполага, че са помогнали на бившия директор на "Рено Нисан" да избяга в Бейрут през Истанбул. Карлос Гон мистериозно се оказа в Ливан, малко преди да започне големият процес за корупция срещу него.Частната турска авиокомпания MNG подаде жалба, че неин самолет е бил незаконно използван за бягството от Япония на бившия шеф на Нисан Карлос Гон.

Служител признал, че подправил регистрацията, за да не присъства името на Гон в списъка на пътниците.

Карлос Гон: Сам организирах бягството си от Япония


„MNG Jet подаде жалба, отнасяща се до незаконното използване на неин чартърен самолет във връзка с бягството на Карлос Гон от Япония“, гласи изявление на компанията.
Уточнява се, че през декември са направени две резервации от двама различни клиенти: едната за полет от Дубай до Осака, Япония и от Осака до Истанбул; а другият полет от Истанбул до Бейрут.

"Двата лизингови договора изглежда не са свързани помежду си. Името на г-н Гон не фигурира в официалната документация на нито един от полетите. Самолетите не принадлежат, а са били експлоатирани от MNG Jet", се казва в съобщението.

Nissan съкращава 10 000 работни места

"След като научихме чрез медиите, че наемането е в полза на г-н Гон, а не на официално декларираните пътници, MNG Jet започна вътрешно разследване и заведе наказателна жалба", се допълва в изявлението.

Компанията призова тези, които са съдействали за полета на Гон, да бъдат преследвани по съдебен ред.

Летище "Ататюрк" в Истанбул е затворено за пътнически самолети, но продължава да обслужва частни полети, като този, с който Карлос Гон е успял да стигне до Ливан. Интерпол пусна червена бюлетина за ареста му.


 
БГНЕС