/ Gulliver/Getty Images
Здравните власти коригираха броя на жертвите от атаките
Посолството на САЩ в Шри Ланка призова хората да стоят настрана от тълпи и местата за поклонение. Преди нападенията на Великден чуждестранни разузнавателни служби са предупреждавали властите в Шри Ланка за предстоящите бомбени атентати, но те не са успели да реагират на предупрежденията, съобщи Спутник
 
Светът осъди атентатите в Шри Ланка

Посолството на САЩ в Шри Ланка публикува вчера изявление, в което предупреждава за възможността от още терористични нападения през предстоящия уикенд, позовавайки се на властите в Шри Ланка.

БГНЕС

"Властите в Шри Ланка съобщават, че може да има още атаки, насочени към места за поклонение", пише в изявлението на американското посолство. "Избягвайте тези райони през уикенда, започвайки от 26 април до неделя, 28 април. Продължете да бъдете бдителни и да избягвате големи струпвания на хора", гласи текста.

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападенията в Шри Ланка

Междувременно от Министерството на здравеопазването съобщиха за 253 загинали при атентатите. Разликата в цифрите е в резултат на техническа грешка, съобщи Би Би Си.

БГНЕС

Атентатори самоубийци удариха хотели и църкви в района на Коломбо и източния град Батикалоа. Стотици хора бяха ранени.
 
В Шри Ланка са предприети всички възможни мерки за безопасността на туристите

Повечето от убитите са граждани на Шри Ланка, но между жертвите има и десетки чужденци. Девет души са заподозрени в извършването на атаките. Полицията продължава да извършва разследване и е разпространила снимките на още седем души във връзка, търсени във връзка с атаките.
БГНЕС