В Шри Ланка са предприети всички възможни мерки за безопасността на туристите

/ БГНЕС
Органът за развитие на туризма в Шри Ланка заяви, че след атаките в страната са предприети „всички възможни мерки“, за да се гарантира безопасността на туристите, съобщи РИА Новости.
 
Нова експлозия в Шри Ланка, причините за взрива са неизвестни

На Великден, в Шри Ланка при серия от експлозии загинаха повече от 350 души. Първите шест взрива бяха насочени срещу три храма и три хотела в страната, седмият в западната част на острова, а осмият беше в жилищен комплекс в покрайнините на Коломбо.
 
Отговорност за поредицата от експлозии пое терористичната група "Ислямска държава", която обаче не предоставя никакви доказателства за участието си в атаките. "Органът за развитие на туризма в Шри Ланка би искал да увери света, че страната е отворена за бизнес и че са предприети всички възможни мерки за защита и гарантиране на безопасността на туристите", се казва в съобщение в социалната мрежа Facebook.
 
Десетки задържани за атаките в Шри Ланка

В изявлението се отбелязва, че след експлозиите в страната са започнали работа специално обучени екипи за реагиране, които подпомагат туристите в болници, хотели и на летището. В допълнение, горещите линии са отворени за туристи и близки на чужденците, засегнати от скорошни трагични събития.
 
БГНЕС