самолет
самолет / iStock/Getty Images
Американските авиокомпании отмениха стотици полети на Бъдни вечер на фона на ръст на инфекциите от COVID-19, причинен от новия вариант Омикрон на коронавируса, но милиони бдителни американци все пак осъществиха плановете си за пътуване по време на празниците, предаде Ройтерс.

Авиокомпаниите "Юнайтед еърлайнс" и "Делта еърлайнс" отмениха десетки полети на Бъдни вечер заради недостиг на персонал на фона на увеличаването на заразените с COVID-19 в страната, съобщи сайтът "ФлайтАуер".

"Юнайтед еърлайнс" отмени 177 полета, а "Делта еърлайнс" - 150 полета. В глобален мащаб бяха отменени повече от 2100 полета, като 527 от тях са с дестинация, отправна точка или вътрешни в САЩ.

Светът се готви да посрещне втора Коледа в условията на пандемия

Отмяната на толкова много полети осуетиха плановете на някои пътници, но много американци намериха други начини да пътуват за празниците.

Освен това не всички авиолинии в САЩ се оплакват, че COVID-19 е разстроил разписанията им. "Америкън еърлайнс" каза, че "няма промени в разписанията", а "Саутуест еърлайнс" съобщи, че "работата й върви гладко", отбелязва Асошиейтед прес.
БТА