Американец се предаде на полицията след бягство, продължило 40 години
Американец се предаде на полицията след бягство, продължило 40 години / Thinkstock/Getty Images

66-годишният Кларънс Дейвид Мур, който е с крехко здраве и от 4 десетилетия водел таен живот, повика полицията, за да се предаде, съобщи Асошиейтед прес. От полицията помислили, че това е шега, но не било така.

Мур три пъти избягал от затвора през 70-те години на миналия век и водел спокоен живот в Кентъки от поне 2009 г. Той е с влошено здраве, след като прекарал инсулт, и се затруднява да говори. Тъй като не притежава валиден документ за самоличност, се затруднява да получи медицински грижи.

Когато шерифът на окръг Франклин Пат Мелтън отишъл в дома му, за да го арестува, Мур лежал болен и се разридал. "Той изглежда така, сякаш наближава 90-те", заяви шерифът. Жената, която живее заедно с Мур, не знаела нищо за миналото му. "Тя бе слисана", поясни шерифът.

Жената, която отворила вратата в едноетажния дом при идването на шерифа, отказа коментар.

Мур бе обявен за виновен за кражбата на повече от 200 долара в Северна Каролина през 1967 г. и осъден на 7 години затвор. Докато излежавал присъдата си в областта Ашвил, той избягал, но бил задържан през 1971 г. На следващата година отново избягал и се укривал, докато не бил задържан в Тексас през 1975 г. Третото му бягство е от затвора в окръг Хендерсън на 6 август 1976 г.

Сега, след като повика полицията, той бе отведен от дома си с линейка до местна болница, за да мине медицински преглед, преди да бъде пъхнат зад решетките.

Източник: БТА