Търговски център, Манчестър
Търговски център, Манчестър / Емилиа Минчева, Манчестър
Бездомник, който открадна портфейл и мобилен телефон от жертвите на атентата в Манчестър, бе осъден на над 4 години затвор, предадоха световните агенции.

Британската полиция продължава с разследването на атентата в Манчестър

Тридесет и три годишният Крис Паркър първоначално бе представен като герой, опитал се да помогне на ранените в самоубийствения атентат след концерта на Ариана Гранде в Манчестър на 22 май миналата година. Добри хора обединиха сили и събраха за бездомника над 50 000 британски лири.

Британската полиция освободи трима, арестувани за атентата в Манчестър

Но кадри на охранителни камери показаха как той краде мобилен телефон и портфейл от две жертви. На кадрите се вижда по-специално как Паркър се навежда над ранена жена, докато до нея нейната 14-годишна внучка агонизира. Той взима от ранената портфейл и после използва банковата карта, намерена вътре, за да яде в заведение за бързо хранене.

"Вие не сте героят, който претендирате, че сте, вие сте един обикновен крадец", каза съдията при произнасянето на присъдата от 4 години и 3 месеца.

Британската полиция с още информация за атентатора от Манчестър

"Няма значение в какво положение сте, кражбата на неща от ранени и ужасени хора е достойно за съжаление дело", коментира присъдата полицай от Манчестър.
 
БТА