/ БТА
Тридесет и един души са загинали, а много остават неизвестност след свлачището в отдалечена планинска част на китайската югозападна провинция Юнан, предаде днес китайската държавна медия, цитирана от Ройтерс и  Асошиейтед прес. 

В понеделник около 6 часа сутринта село Ляйншуй в североизточната част на Юнан беше засегнато от голямо свлачище.

Трагедия в Китай: Свлачище погълна близо 50 души

Властите продължават и днес операциите си по издирване на затрупани под земните маси хора, след като за кратко прекратиха работата си заради сигнал за друго свлачище.

Повече от 1000 служители на службите за извънредни ситуации работят при минусови температури с помощта на багери, дронове и кучета, съобщи министерството за справяне с извънредни ситуации.

Осем души загинаха при свлачище в Китай, десетки са в неизвестност

Един от работниците заяви, че големите машини не могат да бъдат използвани в издирвателната операция заради нестабилния терен, съобщи местната медия "Кавър". 

Държавната информационна агенция Синхуа, позовавайки се на предварителното разследване на местни експерти, съобщи, че свлачището е предизвикано от срутване на стръмен скален връх, като срутената скална маса е била с широчина от около 100 метра, с височина от около 60 метра и с дебелина от 6 метра. Не се уточнява какво е причинило първоначалното срутване.