20 джихадисти са убити при въздушни удари в Палмира
20 джихадисти са убити при въздушни удари в Палмира / http://vbox7.com/play:e7cfa8f348

Най-малко 20 членове на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са били убити при въздушни удари, нанесени от руските и сирийските въоръжени сили в Палмира, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ).

ИД превзе през май миналата година този древен град в пустинята със стратегическо значение. Джихадистката групировка извърши големи жестокости и унищожи безценни съкровища от световното културно и историческо наследство в Палмира.

Лавров и Кери обсъдиха примирието в Сирия

СЦНПЧ - базирана във Великобритания неправителствена организация, която има широка мрежа от информатори в Сирия - съобщи за най-малко 20 убити и над 50 ранени членове на ИД при поне 35 въздушни удара.

Силите на режима и джихадистите са влезли и в боеве по суша.

"Ислямска държава" и сирийският клон на Ал Каида Джебхат ан Нусра (Фронт на победата), наред с други терористични групировки, са изключени от споразумението за спиране на бойните действия в Сирия, което влезе в сила на 27 февруари. Иначе режимът на прекратяване на огъня като цяло се спазва въпреки спорадичните нарушения.

НАТО упреква Русия, че усложнява постигането на мир в Сирия

Кореспондент на АФП в контролираната от бунтовници източна част на северния сирийски град Алепо съобщи за едно убито дете при удари, нанесени от армейски хеликоптери.

Двама цивилни загинали при бомбардировки на бунтовническия бастион Дума, източно от столицата Дамаск, заяви СЦНПЧ.

Източник: БТА