Зико: Не мога да виня отбора за загубата
Зико: Не мога да виня отбора за загубата / netinfo
Старши треньорът на Фенербахче Зико заяви, че не може да вини своите момчета за загубата на реванша с 0:2 в четвъртфиналите на Шампионската лига, което класира напред тима на Челси.

„Разбира се, че няма как да съм щастлив и доволен. Бяхме близо до успеха, но не го постигнaхме. Прекалено рано се отпуснахме и повярвахме в победата след успеха на наш терен. Пропуснахме, хвърлихме се напред, започнахме да нервничим и нещата вече не се получаваха”, сподели след края на мача Зико.

„Все пак искам да благодаря на своите играчи – те показаха желание за победа, характер и дисциплина. Не мога да ги виня, ситуацията просто не се разви в наша полза”, добави Зико.

„По време на мача трябваше да променям моите треньорски решения, заради играта на Челси. Обидно е, че всичко свърши така, но ние трябва да си извадим поуките от тези четвъртфинални двубои и да помним този урок при участието си в надпреварата догодина.”

„Сега трябва да се концентрираме върху това да участваме и догодина в Шампионската лига, но затова трябва да станем шампиони на Турция. Мачовете ни в лигата през този сезон допринесоха за нашия опит в този турнир. Когато играеш срещу отбори като Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона, можеш само да се учиш”, заяви след мача на „Стамфорд Бридж” бразилецът Зико.