Волейболните национали получиха поредна награда
Волейболните национали получиха поредна награда / netinfo
Националният тим по волейбол за мъже бе награден за отбор на месец декември в традиционната анкета на Пресклуб "България" сред спортните редакции. За представителния тим на страната ни Купата с лика на богинята Нике е 10-и трофей в 7-годишната история на допитването.

За момчетата на Мартин Стоев гласуваха 23 от 24 медии в последния месец на миналата година, когато отборът спечели бронзов медал на Световното първенство в Япония.

Без конкурент във вота за треньор на месеца е Мартин Стоев, който за трети път печели значката "Златен трикольор". Наставникът на националите и Левски Сиконко и волейболистът Боян Йорданов оставиха свои отпечатъци на ръцете за стената на славата.

Стоев е подготвил вече списъка с основния и разширения състав на отбора и скоро ще го изпрати на Международната федерация, която поставя такова изискване за участие в Световната лига. Новите попълнения са Николай Николов /Лукойл Нефтохимик/, Иван Колев /ЦСКА/, близнаците Георги и Валентин Братоеви /Славия/, Цветан Соколов /Марек/, Методи Ананиев /Левски/, а за трети разпределител ще се конкурират Константин Митев /Левски/, Иван Станев /Лукойл/ и Георги Братоев /Славия/. Другите двама разпределители Андрей Жеков и Иван Зарев са сигурни титуляри и в новия състав. Златен или сребърен медал на Европейското първенство тази година е цел номер едно пред наставника Стоев. Такъв успех е зелена светлина към състезанието за Световната купа в края на годината и оттам за олимпийска квота. Другата амбиция е класиране в челната тройка в турнира на Световната лига.