Везенков: Позицията на нашия президент е на целия клуб
Везенков: Позицията на нашия президент е на целия клуб / netinfo
„Решението или интервюто на г-н Златев не го коментирам и няма как да го коментирам. Той каза за базите, за баскетбола, който е в тежко положение. Щом като президентът на клуба го е казал, това е позиция на целия клуб. Сигурно г-н Златев ще даде отговор на това, което е казал. Повече няма да го коментирам. Групата ни е тежка и сме реалисти преди всичко. Не виждам какво би променил Тити. Казали сме си позицията още в събота преди Пини Гершон да обяви помощниците си. Няма българин, който да не иска българския национален отбор по баскетбол да успее”, заяви спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков при награждаването на клуба за Номер 1 за месец февруари и добави:

„Българският баскетбол е в проблем и то голям. Да направим така, че българският баскетбол да е там, където заслужава. Вижте при какви условия тренираме, положението никога не е било по-мизерно. Най-големият ни проблем са треньорите. Няма концепция за работа. Накрая пак въртим и стигаме до Тити Папазов.”

По повод бъдещето на „студентите” Везенков каза: „Отборът ни трудно би останал в този вид следващата година, заради интереса към играчите ни. Основният проблеми пред нас е мотивацията. Кажете как да мотивираме нашите играчи. Един тим се гради с години, но едно от основните неща е конкуренцията във вътрешното първенство. При добри оферти за наши състезатели ще бъдат освободени да играят в силни европейски клубове. Ние пък ще направим опит да привлечем добри български играчи в клуба. Нормално е например да имаме интерес към някои от младите играчи в Левски, чийто договори изтичат през лятото. Искахме Божидар Аврамов, но той предпочете Памеса Валенсия и смятам, че не е сгрешил. Трудно е да се задържат играчи, на които им се предлагат в пъти по-големи заплати, но за сега това са само предложения. Нека постъпят тези предложения. Ще се радвам да видя български играч в чуждо първенство.”