Ваня Стамболова посвети победата на треньора си
Ваня Стамболова посвети победата на треньора си / netinfo

Европейската шампионка по лека атлетика в бягането на 400 метра Ваня Стамболова каза, че е много щастлива след спечеления златен медал.

Чувството е страхотно. По време на бягането нямаше време за отпускане и не можах да осъзная какво точно става. След това, когато пипнах българския флаг, чувството беше невероятно, каза Ваня пред Гонг.

Наставленията на моя треньор Георги Димитров бяха да направя максимално бягане за мен и най-доброто класиране. След спечелването на титлата ме поздрави и каза, че много се радва, защото българският химн не е пускан от шест години, и че това е нещо страхотно. Аз посветих победата си на него, защото той е човекът, който ме мотивира и който ме направи това, което съм, за което съм му много благодарна, каза Стамболова.

Нагласата ми преди всяко бягане е да подобря моето лично време и да бягам, колкото се може по-добре. Това първенство не влизаше в плановете ни, по-важни бяха турнирите от Златна лига, но се радвам, че все пак успях да дойда тук. В сериите на щафетата няма да участвам, когато момичетата се класират за финал, да съхраня силите за него, каза шампионката Ваня Стамболова.