Тезджан и Ивет се класираха за ¼-финалите на 100 метра
Тезджан и Ивет се класираха за ¼-финалите на 100 метра / netinfo
Българските спринтьорки Тезджан Наимова и Ивет Лалова успяха да се класират за четвъртфиналите на 100 метра за жени на Световното първенство по лека атлетика в японски град Осака.

Световната шампионка за девойки Наимова завърши втора в своята серия с време 11,15 секунди. Само със стотна преднина завърши победителката в серията Сали Маклилан от Австралия, за която това бе личен рекорд.

Ивет Лалова успя да завърши трета в първото си голямо състезание след 2-годишна пауза. Нейното време от 11,47 се оказа достатъчно да я класира на ¼-финала. Ивет не стартира по най-добрия начин, но по трасето успя да навакса и да пресече финалната линия трета.

Според регламента за четвъртфиналите се класират първите три от всяка серия плюс осемте губещи с най-добри времена.

Третата българска участничка на 100 метра Ина Ефтимова остана пета в първа серия с време 11,66 секунди и приключи участието си. Въпреки това представянето на младата ни надежда е повече от добро, след като преди това Ефтимова спечели сребърен и бронзов медал от Европейското за юноши и девойки.

Четвъртфиналите са от 14.35 часа българско. Тезджан Наимова е с шести резултат от сериите, а Ивет Лалова - с 27-о постижение.