Сър Алекс: Моуриньо е надуто к***ле, но би могъл да води Юнайтед
Сър Алекс: Моуриньо е надуто к***ле, но би могъл да води Юнайтед / Reuters

Легендарният сър Алекс Фъргюсън смята, че Жозе Моуриньо има потенциала да бъде негов достоен заместник като мениджър на Манчестър Юнайтед.

70-годишният шотландец е начело на „червените дяволи“ от 1986 година насам, но все още не е обявил кога смята да се откаже.

„Без съмнение Моуриньо може да бъде мениджър на всеки тим“, отвърна Фъргюсън на въпрос дали португалецът може да заеме мястото му на „Олд Трафорд“.

„Преди никога не бих си помислил, че някой може да бъде треньор от топ ниво, без да е изиграл нито един мач като футболист, но тогава трябва да се вгледате в неговата личност. Той е страхотен, много силен човек и това компенсира останалото“, допълни сър Алекс.

„Помня първата му пресконференция в Челси и си помислих: „Исусе, този е едно надуто к***ле“. Той казваше на играчите: „Гледайте сега, аз съм Специалния, затова не губим мачове“, продължи наставникът на Юнайтед.

„По дяволите, тогава той беше млад човек, който за първи път идваше в Англия, а се наричаше Специалния. Но това вдъхна увереност на всичките му играчи, че ще могат да спечелят първенството. Когато е идвал при мен, съвсем спокойно се шегува със самия себе си, това му харесвам. Аз също го гъбаркам, а той умира от смях. Не мисля, че го притеснява да има противоречив имидж. Той знае, че в крайна сметка важни са резултатите“, завърши Фъргюсън.