Солена глоба грози Сливен
Солена глоба грози Сливен / netinfo
Техническият комитет към Българския футболен съюз наказа старши треньорa на Сливен - Георги Дерменджиев, с Последно предупреждение за отнемане на треньорския му лиценз УЕФА „ПРО”, заради неизпълнение на задълженията.

Причина за санкцията е фактът, че отборът се води не от Дерменджиев, а от Драголюб Симонович, който няма нужния ценз. Освен това на Дисциплинарната комисия е предложено да глоби ОФК Сливен с 25 хиляди лева, а самият Симонович с 1000 лева, заради допуснатите нарушения.

Заседанието на Техническия комитет на БФС се състоя на 24 октомври 2008 г. с участието на Павел Панов – председател на ТК, и на членовете Димитър Пенев, Стефан Грозданов, Пламен Марков, Иван Колев, Михаил Мадански и Юри Николов.

Ето и решенията:

1. За неизпълнение на задълженията, свързани със Статута на треньора, ТК наказва с ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПФК „Беласица” (Петрич) и ПФК „Спартак”(Варна).

2. За неизпълнение на задълженията си, свързани със Статута на треньора, наказва Георги Дерменджиев – старши треньор на ОФК „Сливен-2000” (Сливен) с ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ за отнемане на треньорския му лиценз УЕФА „ПРО”.

3. ПРЕДЛАГА НА ДИСЦИПЛИНАРНАТА КОМИСИЯ НА БФС за нарушения, извършени по член 4 и член 15 от Статута на треньора, да бъде наказан съгласно член 34, т.4 от Дисциплинарния правилник на БФС ОФК „Сливен-2000” (Сливен) с имуществена санкция в размер на 25 000 /двадесет и пет хиляди/ лева, а лицето Драголюб Симонович – спортно-технически директор, с глоба в размер на 1000 /хиляда/ лева.