Шефовете на Ливърпул пред развод
Шефовете на Ливърпул пред развод / netinfo

Пресни съмнения около бъдещето на Ливърпул се появиха днес, след като съсобоственика Джордж Жилет разкри, че партньорството с Том Хикс не работи, информират медиите в Англия.

Хикс иска да поеме изцяло тима, докато инвестиционна група Дубай Интеренешънал Кепитал също проявява интерес към „червените”.

„От известно време насам, партньорството ни не работи”, каза Жилет пред „BBC Sport”.

Босът сподели, че продажбата на неговия дял от акциите на отбора на Хикс е несъстоятелна алтернатива на този етап.

„Бяхме изключително честни. Дадохме на нашия партньор доста голям период, в който да се опита да направи своето предложение, за да ни изкупи. Не сме го поставяли под напрежение, но той така и не стигна докрай”, каза още Жилет.

„Междувременно, заради някои неща, които каза в медиите, реакцията на феновете ще бъде изключително негативна към него, а и към нас, ако му продадем клуба. Този вариант вече не седи на дневен ред”, добави американецът.

„Феновете не искат Хикс да има контрол върху Ливърпул, дори не искат да притежава каквато и да е част от клуба. Той ме заплаши, че ще провали продажбата на дубайците, а това определено бе едно от нещата, които много разтроиха нашите привърженици”, коментира още той.

„Семейството ми и аз получаваме смъртни заплахи посред нощ, много е трудно за съпругата ми. Вече вместо да мисля за продаване, ще обмисля купуване”, завърши Жилет.