Шалке погледна към второто място
Шалке погледна към второто място / netinfo
Отборът на Шалке 04 победи като гост Херта Берлин с 2:1, а отборите на Арминия Билефелд и Вердер Бремен не завършиха 1:1 в последните две срещи от 25-ия кръг на Бундеслигата.

На препълнения „Олимпиящадион” в Берлин гостите от Шалке си осигуриха комфортна преднина още след първите 25 минути. Първо Гералд Асамоа откри резултата в полза на „кралскосините” още в 11-ата минута, а Джърмейн Джоунс удвои преднината на „миньорите” в 23-ата минута. Херта Берлин, в чийто редици не бе преотстъпеният от българския Левски нападател Валери Домовчийски, успяха да върнат само едно попадение в 67-ата минута. Тогава точен за „Старата дама” от дузпа бе Чахед.

В Билефелд местният Армниния бе на път да сътвори сензация, след като поведе на Вердер с гол на Кирх в самото начало на мача, но „бременските музиканти” стигнаха до точката след точно изпълнение на дузпа на бразилската им звезда Диего в в 69-ата минута на срещата.

Така след тези два мача от 25-я кръг на Бундеслигата лидер продължава да бъде Байерн Мюнхен с 53 точки, следван от Хамбургер с 46, Леверкузен, Вердер и Шалке 04 с по 44. Арминия Билефелд се измъкна от зоната на изпадащите, след като събра актив от 21 точки и се настани на 15-ата позиция, която до този момент бе заемана от Енерги Котбус.