Янкович болна, предаде се на Бартоли
Янкович болна, предаде се на Бартоли / netinfo
Номер 3 в световната ранглиста Йелена Янкович (Сърбия) се отказа заради вирусно заболяване от двубоя си с Марион Бартоли в жълтата група на първенството на УТА по тенис в Мадрид с награден фонд 2,08 милиона евро.

Срещата бе без значение, тъй като Жустин Енен и Анна Чакветадзе предварително си бяха осигурили участие на полуфиналите.

Янкович се отказа при резултат 1-6 и 0-1 във втория сет след 36 минути игра срещу Бартоли, която е финалистка от "Уимбълдън". Представителката на Франция направи четири пробива.

"Болна съм от няколко дни и имах проблеми с дишането. Страдах на корта и не можех да играя моята си игра", каза 22-годишната сръбкиня.

Янкович завърши първенството със загуби от Енен и Чакветадзе.

"Това бе доста странна седмица за мен. Научих рано сутринта, че трябва да играя с номер 1 Жустин Енен и загубих доста лошо. Затова желанието ми бе да играя малко по-добре в последния си мач за годината. Съжалявам за Йелена, че трябваше да приключи сезона по този начин", каза Бартоли.

Номер 4 в света Ана Иванович (Сърбия) играе с бившата шампионка Мария Шарапова в спор за първото място в червената група. Победителката ще срещне Анна Чакветадзе на полуфиналите, докато загубилата се изправя в спор за място на финала срещу миналогодишната победителка и номер едно в света Жустин Енен.