Нистелрой спаси Реал в последната минута
Нистелрой спаси Реал в последната минута / netinfo
Отборът на Реал мадрид записа труден успех с 2:1 като гост на състава на Бетис. Мадридчани стигнаха до трите точки в даденото от съдията продължение, като в герой за белия балет отново се превърна холандецът Рууд Ван Нистелрой.

Възпитаниците на Бернд Шустер започнаха отлично срещата и успяха да поведат в резултата в 19-ата минута, когато бившият бранител на Манчестър Юнайтед Габриел Хайнце не остави шансове на вратаря на домакините.

До края на първат част Реал мадрид имаше възможност да увеличи преднината си, но в крайна сметка резултатът се запази. След почивката домакините увеличиха оборотите и усилията им дадоха резултат в 55-ата минута. Тогава Серхио Гарсия изравни и даде надежди на своите за нещо повече. Попадението на домакините дойде след дузпа, заради която Марсело получи червен картон и остави гостите с човек по-малко на терена.

Десет минути преди края на мача домакините също останаха с човек по-малко, след като голмайсторът Гарсия бе отстранен за второ официално предупреждение. В крайна сметка до развръзката се стигна в продължението на срещата, когато Нистрелрой реши всичко. След този успех Реал се изкачи на втора позиция в подреждането.

В друг мач от кръга Виляреал взе минимална победа като гост на Спортинг Хихон с 0:1.