Мъри Стоилов зарадва 40 български деца от социални домове
Мъри Стоилов зарадва 40 български деца от социални домове / „Българският Вестник” в Кипър

Старши треньорът на кипърския гранд „Анортозис" направи щастливи 40 абитуриенти от български социални домове. Децата, които са на едноседмична почивка на острова на Афродита, посетиха тренировка на тима от Ларнака, където бяха посрещнати както от Мъри Стоилов и Станислав Ангелов, така и от ръководството на клуба.

Визитата на тренировъчната база на „Анортозис" беше организирана от екипа на „Българският Вестник" в Кипър. Малко след пристигането им на базата футболистите излязоха за тренировка, водени от Пелето, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от българската публика.

Мъри Стоилов подари на абитуриентите топки с автографи на всички играчи на отбора, значки и други сувенири. Домакините бяха подготвили и друга изненада за българчетата - за тях отвориха вратите на официалния стадион на „Анортозис" Андонис Пападополус, на чийто терен изиграха мач. Докато момчетата гонеха топката, момичетата изслушаха избрани факти и моменти от 100-годишната история на клуба.

Грандът от Ларнака не за първи път проявява отношение към българската общност в Кипър. На 6 март в Никозия ще се състои концерт на Васил Найденов и Силвия Кацарова, част от приходите от който ще бъдат дарени за изграждане на барелеф на Васил Левски в кипърската столица. Президентът на „Анортозис" Кикис Константину пожела да дари екипи, топки и подаръци от отбора, които да бъдат разиграни на благотворителна томбола.

Мъри Стоилов зарадва 40 български деца от социални домове
netinfo