Моуриньо: Един гол ще ни бъде достатъчен
Моуриньо: Един гол ще ни бъде достатъчен / netinfo
Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че реваншът срещу Валенсия в Шампионската лига ще е сред най-решителните мачове за неговия отбор през настоящия сезон. Португалецът заяви на пресконференцията пред четвъртфиналния мач в Испания, че съставът му ще излезе, за да бележи голове, и дори само едно попадение може да се окаже решаващо за крайния изход.

Моуриньо сподели, че все още не е избистрил докрай тактиката за двубоя на „Местая”, но заяви, че освен да вкарат гол на чужд терен, момчетата му ще трябва да играят и да не получат гол.

„Не съм решил още как точно ще изглежда съставът. Ясно е, че ще се опитаме да вкараме гол, защото ако не го направим, това ще означава край на надпреварата за Челси,” заяви наставникът. Той каза, че ще счита сезона за успешен, ако „сините” прескочат тази фаза на Шампионската лига.

„Не съм променил философията си. Шампионската лига се печели от малките детайли. Ние излязохме от една силна група. Ако сега успеем и се класираме на полуфинал, вярвам, че сезонът ни в Европа може да се оцени като добър,” обобщи Моуриньо.

Португалецът потвърди, че Микаел Есиен вероятно няма да попадне в състава за утрешния мач, заради контузия, въпреки че самият футболист, по думите на Моуриньо, „много иска да играе”.

Жозе Моуриньо не спести ласкави думи за нападателя си Дидие Дрогба, като сподели, че ще разчита изключително на него в срещата с Валенсия.

Моуриньо заяви, че не се впечатлява от атмосферата, която очаква Челси на „Местая”, тъй като „напрежението не убива никого”. „На подобно напрежение бяхме подложени в Барселона. Аз познавам „Местая” и знам, че тук се играе трудно заради фантастичната публика, но тя не вкарва голове. Единственият гол, отбелязван от феновете съм виждал срещу Ливърпул,” завърши Моуриньо.