Медалистката ни от Рио Елица Янкова: Следващата ми цел е олимпийският връх
Медалистката ни от Рио Елица Янкова: Следващата ми цел е олимпийският връх / netinfo

Елица Янкова, която до този момент единствена донесе медал на България от Игрите в Рио, заяви, че оттук нататък целта й е олимпийският връх. 21-годишната състезателка, която спечели бронзов медал в категория до 48 килограма от турнира по борба в Рио, се прибра у нас.

Елица Янкова донесе първи медал за България от Олимпиадата в Рио

Медалистката ни от Рио Елица Янкова Следващата ми цел е олимпийският връх
netinfo

„Чувствам се много щастлива. Очаквах подобно посрещане, защото усетих радостта на хората още там. Все още не съм осъзнала какво се случи в Рио, когато си припомня дори на моменти се разплаквам от радост. Даже ми се приисква всичко да се повтори отново, независимо от това колко ми беше тежко на моменти, просто за да изпитам отново тази емоция", каза Янкова.

Изповедта на Ели Янкова и откъде дойде напрежението

„Повтарях си, че остава само един ден, за който съм тренирала две години и сега е моментът да дам всичко от себе си. Както ми казваха и моите треньори - ако трябва, ще се сбиеш, защото си на война. Точно това бе и моята нагласа", заяви Янкова.

Медалистката ни от Рио Елица Янкова Следващата ми цел е олимпийският връх
netinfo

„Може би най-тежко ми беше на финала, когато излизах за бронзовия медал. Защото знаех, че ако спечеля, печеля за цяла България, а ако загубя, ще трябва да се върна с празни ръце", сподели още тя.

Източник: БГНЕС