Марков: И треньорите сме виновни за слабия футбол
Марков: И треньорите сме виновни за слабия футбол / netinfo
Националният селекционер на България Пламен Марков заяви днес, че и българските специалисти имат вина за слабия футбол в страната ни.

„Явно не сме достатъчно подготвени, за да развиваме младите и талантливи футболисти. И в нас виждам определена вина като слагам и себе си в тази група. Нивото на първенството ни не е такова, каквото искаме, но ние го гледаме, сравнявайки го с големите европейски първенства и главно с Англия. Сами можете да видите обаче, че на Острова се залага на скъпоплатени чужденци и не толкова на англичани”, коментира Марков.

Треньорът заяви още, че не вижда сериозни алтернативи за сегашните футболисти в националния отбор. „Следя главно чрез медиите изявите на българи в чужбина. Ако сметна за нужно, мога да отида и да ги гледам на живо”, отговори Марков на въпрос свързан с изявите на Иван Цветков в Турция и Димитър Макриев в Израел.

Специалистът заяви, че търси варианти във всички линии на националния отбор.

„Аз лично искам да играем повече контроли, но това няма как да стане извън официалните дати. Също така желая по-класни и именити съперници. Сега ви казвам, че предпочитах да играем с Португалия, вместо с Финландия, но това не се лучи. На 20-ти август, когато е следващата официална дата, ще искам класен съперник. Също така имам идеи за контрола или двустранна игра извън официалните дати, за да мога да видя определи футболисти. В този смисъл, опитах да договоря за мача с Финландия да правим неограничен брой смени, но съдията не ни позволи. Това е и причината Александър Александров да не вземе участие в мача”, коментира Пламен Марков.

„Националният селекционер призна, че на Стилиян Петров му липсва необходимата игрова подготовка, тъй като пропусна няколко мача на Астън Вила.

„Ще гледам видеозаписа на младежите с Португалия. Разчитам на Ивелин Попов и Николай Димитров. Следя всички млади футболисти. Няма да налагам на колегите си в другите национални гарнитури да копират системата на игра каквато аз прилагам в представителния тим, защото това е вмешателство в работата.”

Пламен Марков заяви още, че до момента не се е говорило и коментирало за какви премии ще се играе в предстоящите световни квалификации.