Малкин с четвърто попадение в НХЛ
Малкин с четвърто попадение в НХЛ / netinfo

Руският дебютант Евгени Малкин вкара четвъртото си попадение за „Пистбърг” в също толкова мачове за отбора при победата на „Пингуинс” с 4:2 като домакини на „Ню Джърси Девилс” в мач от Националната хокейна лига.

Малкин се присъедини към “пингвините” това лято и започна по блестящ начин кариерата си в НХЛ, вкарвайки гол още в първия си мач за отбора.

Мнозина предричат блестяща кариера на 20-годишния руснак, считан доскоро за най-добрия играч в света, който не играе в отбор от НХЛ.

„Ню Джърси” първи поведоха в мача с гол на Скот Гомес преди „Питсбърг” да обърне резултата с попадения на Нилс Екман, Сидни Кросби и Джордан Стаал.

Сергей Брилин намали на 3:2 в последната третина, но Малкин вдигна на крака публиката в “Мелън Арина” минути по-късно. Руснакът получи хубав пас от Кросби, преодоля двама защитници на “дяволите” и с хубав удар преодоля един от най-великите вратари в историята на лигата - Мартин Бродюр.

“Това бе голям гол. Не са много играчите, които могат да бележат по подобен начин. Сидни подаде страхотен пас, а Малкин вкара страхотен гол”, заяви след мача наставникът на „Питсбърг” Мишел Терие. Победата изпрати “пингвините” (5-3-0) на върха в Атлантическата дивизия - нещо, което не им се бе случвало повече от две години.