Кийн: Бербатов е ключов за успехите на Тотнъм
Кийн: Бербатов е ключов за успехите на Тотнъм / netinfo

Капитанът на Тотнъм Робий Кийн вярва, че футболисти от калибъра на българския национал Димитър Бербатов са ключови за успехите на „шпорите”.

Вчера Бербатов направи поредния си силен мач с фланелката на лондончани, като реализира единственото попадение за Тотнъм при загубата от Арсенал (1:2) и изработи дузпа, която обаче именно Кийн пропиля.

Националът на Ирландия също изрази увереност, че Бербатов ще остане на „Уайт Харт Лейн” до края на контракта си, въпреки че името на българина все повече се свързва с трансфер в Манчестър Юнайтед.

„Никой не иска най-добрите футболисти да напускат, особено ако е някой като Бербатов, защото искаме да прогресираме и да се справяме по-добре в първенството”, коментира Кийн.

„Димитър има договор с клуба. Ситуацията може да се промени, единствено, ако от Тотнъм решат да го продадат или той поиска да си тръгне”, продължи нападателят.

„Вярвам обаче, че той ще остане тук в следващите години. Бербатов е чудесен футболист. Той има всичко, за да бъде един от най-добрите. Всичко опира до самия него. Когато играеш с толкова добър нападател като Димитър това прави работата ти много по-лесна. С него се разбираме чудесно”, каза още Роби Кийн.