Интер обърна Парма, Ибра отново блести
Интер обърна Парма, Ибра отново блести / netinfo

Във великолепен двубой от италианската Серия А шампионът Интер успя да обърне състава на Парма на своя „Сан Сиро“. Срещата, която бе изпълнена с обрати завърши при 3:2 в полза на „нерадзурите“. Отново в герой за Интер се превърна нападателят Златан Ибрахимович, който бе точен два пъти, а вторият гол падна в продължението на срещата.

Интер поведе в резултата след половин час игра след гол на Естебан Камбиасо. Аржентинецът се възползва от грешка в отбраната на гостите и след като овладя топката в наказателното поле стреля неспасяемо за 1:0.

Отборът на гостите не се предаде и до края на първата част успя да върне гола пасив. Резултатът бе изравнен от Чигарини пет минути преди почивката.

През второто полувреме Парма излезе пределно мотивиран на терена и още в началото създаде няколко опасности пред Сезар. В 69-ата минута Гасбарони изпълни прецизно свободен удар от малък ъгъл и не без помощта на стража на домакините успя да вкара за 2:1.

Възпитаниците на Роберто Манчини се хвърлиха на щурм и след поредната атака Фернандо Коуто от състава на парма сгреши фатално, нарушавайки правилата в наказателното поле. Реферът на срещата отсъди дузпа като в същото време показа и червен картон на защитника.

Така останал с 10 души отборът на Парма не успя да удържи финалния натиск на шампионите и отново Ибрахимович с попадение в продължението донесе трите точки на „нерадзурите“.