Играчите на Ботев Пд призоваха феновете си: Стига расизъм
Играчите на Ботев Пд призоваха феновете си: Стига расизъм / plovdiv24.com
Футболистите на Ботев Пд излязоха с обща декларация, насочена към феновете на отбора. В нея момчетата на Костадин Ангелов благодарят на привържениците за подкрепата, която получават във всеки мач и призовават за спиране на расистките прояви. Именно заради такива, от актива на „жълто-черните” бяха отнети 3 точки.

Ето и целия текст на декларацията:

„Обръщаме се към феновете на отбора, като на първо място искаме да им благодарим за подкрепата, която винаги са оказвали към нас и която много ни е помагала в трудни моменти.

Искаме обаче да подчертаем, че подкрепата от тяхна страна трябва да бъде към всички момчета в отбора, без значение от цвета на кожата, защото всички защитаваме цветовете на Ботев Пловдив.

Последните събития около клуба с наказанието от страна на Дисциплинарната комисия на БФС ни лишава от точки, които ние сме спечелили с много труд и усилия и на практика обезсмисля нашата работа в последните месеци. В крайна сметка ние сме професионалисти, които изхранват семейства и не сме съгласни нашата работа да бъде опропастена по този начин. В крайна сметка не виждаме кой печели от подобни демонстрации и последващите ги санкции.

Ние смятаме, че ако тези расистки и дискриминационни прояви продължават, отборът може да бъде изваден от групата и по този начин ние ще останем без работа. А вие - без любимия си отбор. Поради тази причина сме силно загрижени от ситуацията в момента и ви молим за повече толерантност и сдържаност по време на мачовете, която ще ви бъде единствено от полза за Ботев Пловдив. Благодарим ви.”