Гибона яхна багер за зала
Гибона яхна багер за зала / netinfo
Капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов за първи път се качи на багер. Това стана в Божурище за направата на първа копка за нова зала към местното училище.

Гибона не само седна на мястото на багериста, но хвана лостовете и опита част от възможностите на многотонната машина. Първата копка бе полята и с шампанско, а инициативата е на кмета на Божурище Аспарух Аспарухов, който е много близък приятел на Константинов. Залата ще бъде за различни видове спорт и волейбол за учениците в основното школо. Гибона е съветник на кмета по отношение на съоръжението.

След церемонията Пламен доволно разкри, че е било интересно да разбере какво е да си багерист и заяви, че бъдещето му за следващия сезон все още остава неясно.

„Жребият донякъде е добър, домакинът Китай явно е разучил и нарочно е избрал България за първия си мач, по-лошо е, че сме в група А, а не в потока на най-силните. Най-важните ни мачове ще бъдат с Щатите и Италия, те ще предрешат съперниците ни в елиминациите по пътя към изпълнение на целта – медал от Олимпиадата”, коментира Константинов.