Федерер се подготвя на обезболяващи за турнира в Шанхай
Федерер се подготвя на обезболяващи за турнира в Шанхай / БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер се готви на обезболяващи за защитата на титлата си във финалния за годината турнир "Мастърс Къп" в Шанхай с награден фонд 4,45 милиона долара. Федерер утре стартира в надпреварата в червената група срещу французина Жил Симон.

Той не се готви на пълно обороти заради проблем в гърба, който го принуди да се откаже на четвъртфиналите на турнира "Мастърс" в Париж преди малко повече от седмица. "Не тренирам на пълни натоварвания и съм много внимателен, защото искам да дам по-добра възможност на гърба ми да се възстанови. Ще видим какво ще се получи.

В последно време не чувствам болки и това определено е добър знак. Проблемът е, че за пълното излекуване на тази травма трябва повече време", заяви Федерер. Както е известно заради контузия на коляното финалния за годината "Мастърс" пропуска номер 1 в света Рафаел Надал (Испания). В групата на Федерер са още Анди Родик (САЩ) и Анди Мъри (Великобритания).

В златната група, срещите от която започват днес, са Новак Джокович (Сърбия), Николай Давиденко (Русия), Жо-Вилфрид Цонга (Франция) и Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).