Емил Данчев стана и „адвокат” на Бербо
Емил Данчев стана и „адвокат” на Бербо / Gong.bg
Мениджърът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, влезе в ролята на защитник на капитана на българския национален отбор за „Мъж на годината”. Агентът участва в предаването „Челюсти” на Дарик радио заедно с Димо Тонев, който застана зад номинацията на Пламен Константинов и режисьора Станимир Трифонов, който бе „адвокат” на Явор Гърдев.

Тримата изложиха позициите си, защо съответният кандидат трябва да спечели конкурса, като Емо Данчев изнесе „сериозна пледоария” в подкрепа на Димитър Бербатов, който след първата седмица от гласуването е лидер.

„Искам да изразя моите уважения към тримата съперници, а не противници. Темата е доста широка и надскача, темата за това кой е най-достоен. За мен и тримата са достойни, както и номинираните в десетката, но критериите на които всеки трябва да отговаря са - достойнство, чест, мъжество, хора, направили нещо общественозначимо, направили нещо за България, нещо за останалите хора. Колкото до политиците и това, че не са сред номинираните, аз не съм учуден, защото в България има дефицит на силни политически личности, затова сме и на това положение”, сподели Емил Данчев пред Дарик радио.

Един от козовете, които използва Емил Данчев при „защитата” си, бе фактът, че тази година бе България единна на два пъти – първо, по време на Олимпийските игри и вторият път - когато се реализира трансферът на Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед.

На въпрос, дали Емил Данчев не е трябвало да бъде номиниран, вместо Бербатов, ако се има предвид, че преминаването на капитана на българския национален отбор в редиците на „червените дяволи” до голяма степен е дело на мениджъра, агентът отговори: „Винаги съм казвал, един трансфер – независимо какъв, това е трансфер на самия футболист и на клуба, точно поради тази причина той е номиниран, защото това се осъществи на базата на неговите качества, това, което той показва на терена.”

„Трябва да припомня, че в един момент, когато трансферът беше в критична точка, Митко се отказа от част от бъдещия си доход, за може трансферът и мечтата му да се осъществят. Освен това, искам да се върна преди 2-3 години – когато в класацията Футболист на годината бе избран Мартин Петров, приятелят на Бербатов, Митко дойде и изрази своето уважение. Неговата реакция беше на човек с главно „Ч”, колкото и тривиално да звучи.”

Към участниците в дискусията бе зададен и въпрос за отрицателните качества на Димитър Бербатов, по този повод Данчев заяви: „Ако и тримата нямат лоши качества, сигурно трябваше да бъдат канонизирани за светци. Всеки човек си има и позитиви, и негативи. Може би тук предимството е за режисьора, защото двамата спортисти постоянно са на монитора и има хора, които са видели и негативни страни от техните характери, но това е нещо нормално. Щом са номинирани, значи позитивите са много повече. Мисля, че няма смисъл да търсим причината за реакцията на хората – „Глас народен, глас Божи”.

Мениджърът не пропусна и темата за нулевото равенство на националния ни отбор срещу Грузия: „Изпаднах в неприятно състояние, аз бях смачкан снощи, докато гледах мача и не мога да се съглася с това, че Митко пести силите си, докато играе за националния отбор. И понеже го познавам много добре като човек, не мога приема едно такова становище.