Данчо Лазаров: 1 300 000 лв. за олимпийската титла, Пекин преди всичко
Данчо Лазаров: 1 300 000 лв. за олимпийската титла, Пекин преди всичко / netinfo

Президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви днес премиите, за медали на Олимпийските игри в Пекин тази година. Шефът на българския волейбол подчерта също, че голяма част от сумата е осигурена от Държавната агенция за младежта и спорта. Лазаров добави още, че до този момент не са поставяни каквито и да е било цели.

 

„Днес получихме докладите на двамата старши треньори на националните ни тимове Драган Нешич и Мартин Стоев, както и програмата за подготовка на отборите. Тази година мъжкият ни национален тим ще се готви в Република Корея. Това ще стане в периода 28 юли до заминаването за Пекин. От Сеул отборът директно отива в Пекин. Отпадна вариантът за подготовка в Япония. Оттам ни отказаха категорично, тъй като всички авиокомпании са с блокирани места за полетите към Пекин”, коментира Лазаров.

 

„До този момент не сме поставяли цели за Олимпиадата. Има време до тогава, но мога да ви кажа какви ще бъдат премиите. Искам да подчертая изрично, че заслугата за тези премии е на ДАМС. Ние като федерация също добавяме от нашия бюджет. Сумата за първо място е 1 300 000 лева, 1 100 000 за второ място и 900 000 за трето място. Мартин Стоев също каза, че до този момент не е имало такива премии. Остава единствено да ги вземат”, каза още президентът на БФВ.

 

Лазаров допълни, че се свиква Общо събраните на Българската федерация по волейбол във Варна. Срещата ще бъде в периода на европейската квалификация, която ще се състои в морската ни столица.

 

„Другото по съществено, което мога да кажа е, че свикваме Общо събрание на БФВ във Варна по време на европейската квалификация, която ще се играе там. Ще приемем отчет за дейността на федерацията, ще приемем също и бюджета за тази година и някои изменения в устава на БФВ”, допълни Данчо Лазаров.

 

Цялото интервю с Лазаров може да чуете в прикачения аудио файл.