Чикаго сигурен за плейофите, ще се бори за второто място
Чикаго сигурен за плейофите, ще се бори за второто място / netinfo
Чикаго победи Детройт с 83:81 и запази място в плейофите за трети пореден сезон. Кърк Хайнрих донесе успеха за „биковете” с два точни наказателни удара при 2.8 секунди до финалната сирена, след като домакините профукаха 12 точки аванс в четвъртата част.

След като се наложиха над лидера в Източната конференция, сега всички искат победа и срещу втория в подреждането – Кливлънд тази събота.

„Следим внимателно класирането всеки ден,” заяви Бен Гордън, който бе най-резултатен за Чикаго с 25 точки. „Следващият ни мач е с Кливлънд, а всеки мач е много важен за нас.”

При равен резултат в заключителните секунди на снощния двубой, Карлос Делфино фаулира Хайнрих на тройката и така гардът получи шанс да изпълни 3 наказателни удара. Той вкара два, но те бяха достатъчни за победата.

„Чувствам се гадно, защото не ми се случва за първи път,” коментира Делфино. ”Трябва да подобря този аспект от играта си.”

След 20-секундното прекъсване, Тайшон Принс получи топката и опита да изравни, но изстрелът му бе неуспешен. Принс бе най-резултатен с 26 точки за „буталата”.

За Чикаго победата е четвърта поред и общо 11 от последните 14 мача. „Биковете” все още запазват шансове дори да изместят Кливлънд от втората позиция на Изток.

В аутсайдерското дерби на Западната конференция тази нощ Мемфис се наложи над Портлънд с 96:92.

Още спортни новини в Gong.bg