Челси остана без вратари за мача с Барса
Челси остана без вратари за мача с Барса / netinfo

Съперникът на Левски в група "А" на Шампионската лига английският шампион Челси взе победата в гостуването си на Рединг с 1:0, но в срещата от 8-ия кръг в Премиършип сериозно се контузиха както титулярният страж на "сините" Петър Чех, така и заменилият го Карло Кудичини и най-вероятно те двамата няма да пазят в предстоящия мач на тима с Барселона в Шампионската лига.

Още в 5-ата минута Петър Чех се сблъска със Стивън Хънт и получи травма на главата, която наложи той да бъде заменен от Карло Кудичини, който пък се контузи лошо в самия край на срещата, след като в 90-ата минута се сблъска лошо в едно меле със Сонко и също бе изнесен на носилка.

В 17-ата минута Ингварсон изчисти една топка и тя срещна напречната греда. В 45-ата минута след силно изпълнен пряк свободен удар от Лампард, топката се отклони в тялото на шведа и се спря в мрежата за 0:1.

В 60-ата минута Джон Оби Микел от Челси си изпроси червен картон за фаул срещу Сонко и гостите останаха в числено намален състав. В последните минути и Рединг остана с човек по-малко, след като Байки бе изгонен за задържане на Дидие Дрогба.

След като и Кудичини се контузи на вратата на шампионите застана капитанът им Джон Тери. След тази победа Челси дели първото място с Манчестър Юнайтед, с който имат равен актив от по 19 точки.