Българската федерация по тенис с нов генерален спонсор
Българската федерация по тенис с нов генерален спонсор / netinfo
Българската федерация по тенис вече има нов генерален спонсор. Това е мобилният оператор М-Тел. По силата на контракта за сътрудничество основните цели на двете страни ще бъдат както организацията на тенис турнири, така и популяризиране на всички нива на спорта в страната.

„Купа М-Тел” ще се казват четирите турнира за професионалисти, които ще се проведат през годината в няколко големи града на страната. Международните тенис турнири с най-голям награден фонд в България, са другото направление, в което М-Тел ще насочи финансовата си подкрепа.

Голяма част от финансовата помощ ще бъде отделена и за образователни и социални програми. Компанията ще спонсорира специалната програма „Развитие”, провеждана от Българската федерация по тенис, която е насочена към подготовката за участие на най-добрите млади състезатели в международни турнири.

Сключването на дългосрочното сътрудничество между М-Тел и Българската федерация по тенис подчертава водещата роля на мобилния оператор за успешното развитие на българския спорт. То е и оценка на мащабната работа, и успехите на БФТ, реализирани в последните години, и на потенциала на младите ни надежди за пробив в световния тенис.

М-Тел е дългогодишен спонсор още на ПФК „Левски”, седемкратния световен шампион по плувен маратон – Петър Стойчев, 19-я световен шампион по шахмат – Веселин Топалов, ежегодно провеждащия се шахматен супертурнир „М-Тел Мастърс”, а от 2007 година е и генерален спонсор на турнира по плажен волейбол „М-Тел Бийч Мастърс”.