България иска Евро 2011, Максим ще работи с мъжа на Татяна Навка
България иска Евро 2011, Максим ще работи с мъжа на Татяна Навка / netinfo
България ще кандидатства за домакинство на Европейското по фигурно пързаляне за мъже и жени през 2011-та. Идеята ще бъде сериозно обсъдена на заседание на УС на БФК идната седмица.

„Всички други първенства вече са взети. Това е единственото свободно. Надявам се да го направим в нова зала, но ако се наложи, ще опаковаме отново Зимния дворец.”- сподели Албена Денкова.

Организацията ни на Световното за юноши и девойки е била одобрена от представителите на ИСУ, единственият проблем за състезателите, треньорите и съдиите е бил едночасовият път от хотела до залата.

Албена Денкова призна още, че лично Весела Лечева е съдействала ДАМС да отпусне средства за шампионата у нас. Пари по принцип се дават от ИСУ, но бюджетът на всяко едно състезание във фигурното пързаляне е огромен. Задължително е дори хотелът да бъде не по-малко от четири звезди.

Дали федерацията е на плюс от Световното ще стане ясно до няколко седмици. Досега първенствата, които сме организирали винаги са носили солидни приходи на кънки федерацията ни.

За първи път са се включили около 50 доброволци - предимно студенти от столичните ВУЗ-ове.

Албена Денкова се въздържа от коментар на кампанията за набиране на средства за лечението на Мануела Горсова. Момичето е в кома след тежката катастрофа, предизвикана от Максим Ставийски през лятото.

Иначе, до няколко месеца двукратните ни световни шампиони в танците ще обявят дали ще се завърнат на леда за Олимпиадата във Ванкувър. Междувременно Максим ще трупа опит на треньорското поприще не при кой да е, а при Александър Жулин - съпругът на Татяна Навка.

„Той е добър специалист, но като човек не бих могла да го похваля. Максим обаче смята, че има какво да научи от него.”-споделя Албена Денкова.

Тя разкри и състава на България за Световното при мъжете и жените в Гьотеборг. Танцовата ни двойка Ина Демирева - Юрий Куракин, Соня Радева и Найден Боричев при жените и мъжете съответно.