БОК: Колкото квоти, толкова участници в Пекин
БОК: Колкото квоти, толкова участници в Пекин / netinfo
Колкото квоти, толкова и участници да имаме на Олимпиадата Пекин 2008, реши Изпълнителното бюро на Българският олимпийски комитет. Засега България има 62-а олимпийци, спечелили 46 визи за игрите.

„Преди сме се отказвали при взети вече визи, сега решението е да пратим толкова състезатели, колкото имаме право”, уточни генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

От председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева бе потвърдена сумата от 900 000 лева., която държавата ще отпусне за олимпийската ни делегация.

През април фирмата Пума, която ще облича спортистите ни в Пекин, ще представи официалноекипировката, а облеклата ще бъдат в бяло, зелена и червено.

В началото на2008-а предстои и съвместна среща на БОКи ДАМС, на която ще бъдат решени текущи олимпийски проблеми. Сред тях и фирмата-превозвач на делегацията ни.

Същевременно бюрото утвърди бройката на Спортния арбитражен съд - 20 души. По време на заседанието бе утвърдено новото име на Българския олимпийски пул. Търговското дружество вече ще се нарича „БГ Спорт Пул”.

„По време на разговорите ни в Лозана преди седмица от маркетинговия отдел на Международния олимпийски коминитет ни препоръчаха в името на дружествотода няма „олимпийски”, а то да е само в наименованието на Националния олимпийски комитет”, обясни Горанов.

Предстои на 18 декември БОК да награди акад. Емил Жечев по случай 80-годишния му юбилей, както и Димитър Златанов, приет наскоро в Залата на волейболната слава. Церемонията ще е в Софийската градска галерия. Тогава ще е и тържеството на фондация Български спорт, на която ще бъдат наградени и носителите на Спортен Икар за 2007 година.