Бербо стартира с асистенция и загуба
Бербо стартира с асистенция и загуба / Първите минути на Бербатов с екипа на Юнайтед/ кадри: Setanta Sports
Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов започна по страхотен начин кариерата си при "червените дяволи"

Българинът асистира за първото попадение в мегадербито от 4-я кръг във Висшата лига срещу Ливърпул. Още в третата минута Бербатов изработи попадението на Карлос Тевес, след като навлезе в наказателното поле, увлече защитата след себе си и почти от аутлинията подаде брилянтно към центъра на пеналта, където бе неговият съотборник.

Въпреки доброто начало обаче Ливърпул обърна мача с автогол на Уес Браун и гол на Райън Бабел и спечели дербито с 2:1.

Бербатов остана на терена през всичките 90 минути, но освен с асистенията не се запомни с нищо особено.

В 25-тата минута Ливърпул изравни след нелеп автогол на Уес Браун. Алонсо центрира в наказателното поле на Юнайтед, където Ван дер Сар вместо да улови, боксира в тялото на Браун, който нямаше как да реагира и възстанови равенството.

До края на полувремето двубоят бе равностоен, но до нови попадения не се стигна.

Второто полувреме премина под диктовката на Ливърпул, а Бербатов се забелязваше единствено с проблемите си в бедрото, които му попречиха да играе на 100%.

В герой за мърсисайдци се превърна резервата Райън Бабел, който вкара победното попадение.

Холандецът влезе в 72-рата минута на мястото на дебютиралия Риера, а само 5 минути по-късно бе в прегръдките на съотборниците си.

Дирк Кайт отмъкна топката от двама бранители на Юнайтед и от самата аутлиния върна топката на пеналта, от където непокритият Бабел с перфектен удар вкара за 2:1.

До края на мача „червените дяволи” така и не успяха да упражнят сериозен натиск и останаха с празни ръце от дербито и остават на незавидното 9-то място с 4 точки. Неманя Видич пък получи втори жълт картон в 90-тата минута.

Ливърпул даде поредна заявка за титлата в Премиършип. Отборът на Рафа Бенитес е на първо място с 10 точки, пред Челси с 7 и мач по-малко.

Стартови състави:

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Шкъртел, Карагър, Аурелио, Бенаюн, Алонсо, Масчерано, Риера, Каут, Кийн

Манчестър Юнайтед: Ван дер Саар, Браун, Фърдинанд, Видич, Евра, Рууни, Скоулс, Карик, Андерсон, Тевес, Бербатов