Батков: С Георги Христов ще подпишем за 3 години
Батков: С Георги Христов ще подпишем за 3 години / netinfo
Собственикът на Левски Тодор Батков закъсня за началото на контролата с Бърно, но видя как играха „сините” и победния гол на Дарко Тасевски. Вечерта след срещата адвокатът разговаря надълго с журналистите, отразяващи лагера на Левски в Линдабрун. Ето как видя той отбора и какво каза за случая „Христов”.

„Има още върху какво да се работи”, критичен е синият шеф. „В момента отборът се сглобява. Ние имаме шест-седем нови попълнения и това е нормално. Като цяло обаче съм доволен. Чехите са здрав отбор. Чух, че Бърно имат шестима младежки национали, които са вицесветовни шампиони. Сега си спомням, че имаме един много успял треньор, който падна с 0:6 от Чехия.”

„Играта на Тиберканин не се получи, отново е критичен Тодор Батков по отношение на новите попълнения. „Владимир Гаджев и Георги Христов се представиха много добре. Бистрон също започва да навлиза в ритъм. Георги Иванов – Гонзо е новото ни старо попълнение, което изживява втора младост. Той се бори по същия начин както през най-силните му години – 2001 и 2002. Всичко останало е нормално.”

На въпрос как стоят нещата с Георги Христов и ще може ли да го картотекира Левски, Батков отбеляза:„Той е свободен футболист с решение на органите на БФС. Това решение е влязло в сила и не подлежи на обжалване. Пусната е обаче някаква жалба. Аз се поинтересувах от нея онзи ден и я взех. Даже я прочетох по време на полета. Тя е нищо и половина. Аз не изключвам Арбитражният съд дори да откаже да разгледа делото, тъй като не му е подсъдно. Така или иначе мога да обявя, че се договорих с футболиста и подписът е само формалност. Сключването на контракта трябва да стане в България, защото е нужна нотариална заверка. На австрийски нотариус трудно ще му бъде обяснено това. Като се върне отборът в София, ще подпишем договор с Христов и ще го заявим във футболния съюз. Убеден съм, че ще го картотекираме и той ще играе и ще вкарва голове. А някои е хубаво да се затъкнат. Извинявам се, че се намесвам така в спора, но толкова обидни думи се чуха към БФС, комисиите и хората в тях, които са уважавани юристи с по 15-20 години стаж. Те не са футболни хора, а професионалисти. Имаше обиди по отношение на Левски, че сме манипулирали... Един друг деятел, който вместо да лежи в затвора за убити хора след употреба на алкохол, даже написал в УЕФА, че ние манипулираме футболния съюз. Обадиха ми се приятели и ми казаха за това нещо.”

Попитан Ивайло Дражев ли визира, Батков пак не спомена име. „ Еми, имаше такъв”, отговори той. „Да. Какво да правим. Просто Левски наистина е магия, но някои го възприемат и като възможност за публична изява, без да имат какво съществено да кажат. С две думи Георги Христов може да се счита за футболист на Левски. Формално ще подпишем договор на 27 или 28 юли. Аз съм спокоен, също и той. Ще подпишем договор за три години. Това няма значение.”