Байерсдорфер: Дано станем достатъчно атрактивни и за Ван дер Ваарт
Байерсдорфер: Дано станем достатъчно атрактивни и за Ван дер Ваарт / netinfo
Спортният директор на Хамбургер Дитмар Байерсдорфер изрази радостта си от факта, че продължи кариерата си в клуба. Шефът получи нов договор, който изтича на 31.12.2010 година. Това решиха единодушно всички ръководители и притежатели на акции на заседание на HSH Nordbank Arena във понеделник.

„Радвам се, че мога да продължа да работя. Много е хубаво, че всички членове на Надзорния съвет са на мнението, че аз съм правилният избор”, сподели Байерсдорфер пред „Билд”.

„По принцип такива неща не ме интересуват, но в случая става въпрос за нещо специално. Гюнтер Нетцер бе мениджър за цели осем години. Когато бях малък, той беше мой идол. Плакатът му висеше две години над леглото ми. Ако остана до 2010-а година, ще изкарам осем сезона тук, така че това ще ме зарадва много”, разказа босът на Хамбургер.

Спортният директор не се изказа толкова оптимистично, както президентът на клуба Бернд Хофман, който заяви, че целта на Хамбургер е да влезе в топ 20 на европейските отбори. „Трябва да видим, как ще се развият нещата в чисто спортно-техническо отношение. За нас е голямо предизвикателство да вземе футболисти, чието бъдеще е пред тях. Също така да успеем да задържим най-добрите си играчи, но за тази цел трябва да бъдем по-конкурентоспособни”, коментира Байерсдорфер.

„Колко до Рафаел ван дер Ваарт, надявам се да успеем да се превърнем в достатъчно атрактивен тим, за да пожелае да остане при нас”, каза още спортният шеф на Хамбургер.