Австрийките сгрешиха в Линц, италианка е номер 1
Австрийките сгрешиха в Линц, италианка е номер 1 / netinfo
Италианката Киара Костаца записа първа победа за сезона, след като спечели слалома в австрийския зимен център Линц.

23-годишната Костаца поведе още след първия манш, а след това бе най-бърза и във втория и стигна до победата с общо време 1:54,97 минути. Втора на 0,68 секунди остана австрийката Никол Хосп, а трета – финландката Taня Путиайнен, на 0,86 секунди.

С второто си място днес Хосп излезе начело в генералното класиране с 514 точки, пред Линдзи Вон от САЩ, която е с 480, а в днешното състезание завърши едва 25-та.

Костаца е първата скиорка не австрийка, която печели слалом от Световната купа от 9-ти декември 2006 година, когато Терезе Борсен от Швеция бе най-бърза в Земеринг (Австрия). Предишното най-добро постижение на Костаца бе третото място в слалома в австрийския зимен център Райтералм по-рано през сезона.

Няколко от фаворитките не успяха да се класират за втория манш – американката Джулия Манкузо остана 31-ва, а световната шампионка в слалома Шарка Захробска от Чехия - 37-ма.

Maрлийз Шилд от Австрия, която спечели два от предишните три слалома от началото на сезона, направи добър старт в първия манш, но след това загуби контрол върху ските и отпадна от състезанието. Аня Персон също допусна няколко грешки по време на първия манш и не успя да завърши.

Състезанията от Световната купа при жените в алпийските ски продължават с гигантския слалом и слалома в Шплиндеров Млин (Чехия) на 5-ти и 6-ти януари 2008 година.