Ансамбълът по художествена гимнастика е Отбор на 2016-а
Ансамбълът по художествена гимнастика е Отбор на 2016-а / БГНЕС

Отбор на годината на България за 2016 година е националният ни ансамбъл по художествена гимнастика.

Момичетата от ансамбъла спечелиха бронзов медал от Олимпийските игри и заслужено събраха най-голям вот в гласуването тази година.

„За нас е огромна чест да сме тук и да спечелим тази награда. Искам да благодаря за тази награда на нашите треньори и всички, които не спираха да ни подкрепят. Благодаря и на останалите момичета. Има страшно много неща, които ще ни липсват. Едно от основните неща е това да играем за България, защото винаги ни е карала да се чувстваме като шампиони и победители. Безкрайно сме благодарни, че стоим на тази сцена. Преди една година тогава той прецени, че ние сме отборът, който заслужава наградата и направи невероятен жест", заяви гимнастичката Ренета Камберова.

Треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика на България Ина Ананиева пък беше определена за Треньор на 2016 г. Тя спечели безапелационно в анкетата.

Ананиева печели наградата за втори път, като триумфира с нея и миналата година.

"За мен е голяма чест и благодаря на всички, които са гласували за мен. Това е втора награда за мен и ми е като за последно", заяви при награждаването си Ина Ананиева.

"Красен Кралев ни помагаше, благодаря на Илиана Раева, че не позволи този отбор да не рухне в последните три месеца, благодаря на целия си екип, благодаря на прекрасните ми момичета."

"Благодаря на семейството си, на всички треньори, на всички спортисти за постигнатите резултати! Весели празници на цяла България", сподели емоционалната Ананиева при получаването на наградата.