Американски скиор в изкуствена кома след тежко падане
Американски скиор в изкуствена кома след тежко падане / netinfo
Американският скиор Скот МакКартни падна тежко по време на спускането в австрийския зимен център Китцбюел. Той загуби баланс на последния скок и със скорост 140 км/ч се заби в снега.

Американецът загуби за кратко съзнание, а по най-бързия начин бе откаран с хеликоптер в болницата в Инсбрук. МакКартни е поставен в изкуствена кома със съмнения за травми на главата и мозъка. Американският скиор обаче е без фрактури и вътрешни наранявания.

Дидие Кюш (Швейцария) спечели спускането в австрийския зимен център Китцбюел, старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

33-годишният швейцарецът бе най-бърз по скъсеното (3,212 километрово) трасе на страховитата писта Щрайф, като зае първото място с време от 1:32,75 минути. По този начин Кюш записа осма победа в кариерата си и четвърта в кралската дисциплина.

Второто място поделиха Боде Милър (САЩ) и Марио Шайбер (Австрия). Милър можеше и да спечели състезанието, но направи грешки в горната част на пистата.

Благодарение на победата си в Китцбюел Дидие Кюш излезе начело за големия кристален глобус със 765 точки, измествайки досегашния лидер Бенямин Райх (Австрия), който зае едва 14-о място с време 1:54,56 минути и вече е втори със 726 точки. Трети със 713 точки е Боде Милър.