Алонсо: Трябва да се борим за подиум
Алонсо: Трябва да се борим за подиум / netinfo
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че е притеснен от възможността през този сезон пилотите на Рено да се борят за място в зоната на точки и обяви, че тимът трябва да се цели в призовата тройка.

След като бе извън тима за една година, испанецът кара за първи път след завръщането си във френския тим на испанската писта Херес през тази седмица с неособено добрият болид от миналия сезон R27.

„Моят страх е, че може да имаме лоша година и да се борим за осмото място без никаква мотивация. Много е важно да си стъпим на краката и да се борим за подиуми, а добрите резултати ще ни държат мотивирани и ще ни помагат да продължим напред”, каза Алонсо.

Испанецът спечели две последователни титли с тима на Флавио Бриаторе през 2005 и 2006 година, последва един изпълнен със скандали сезон в Макларън Мерцедес, а от новия шампионат отново ще кара за френския тим.

Въпреки страховете си, Алонсо заяви, че според него Рено ще има добра кола през 2008 година. Новият болид на Рено R28 ще направи дебют на писта през следващата седмица.

„Мисля, че ще имаме добра кола, защото развитието на R27 бе спряно през месец юни, така че пълното ни внимание ще бъде върху новия болид. В тези моменти мисля, че трябва да се направи нещо хубаво. Ще разберем всичко през следващата седмица, но все пак мисля, че нещата ще изглеждат по-добре от 2007 година”, каза още Фернандо Алонсо.