Ал. Тодоров: Правим невъзможното ЦСКА да съществува
Ал. Тодоров: Правим невъзможното ЦСКА да съществува / netinfo
„ЦСКА в момента няма нито собственик, нито генерален спонсор. Така че е много трудно да се издържа, а и да подържа високо ниво” – заяви изпълнителния директор на „червените” Александър Тодоров, който днес празнува своя рожден ден.

„Ако все пак скоро спонсорите откликнат ще се получи желания прогрес. Определено се води кампания срещу ЦСКА, по тази причина сме принудени едва ли не ежедневно да опровергаваме неверни медийни твърдения. Да, имаме да изчистваме още малко дългове, но това в никакъв случай не е по различна ситуация, от тази която имат в останалите футболни клубове. В никакъв случай обаче не трябва да има притеснения, че може да се повтори това, което се случи с ЦСКА през изминалото лято. Напоследък сме изцяло на самоиздръжка. Но въпреки това и за съжаление на останалите ни противници сме на първо място и смятаме да го задържим” – допълни още Тодоров.

Относно продължаващите словесни престрелки между босовете на ЦСКА и Левски Александър Томов и Тодор Батков, той заяви, че това вреди на имиджа и отдръпва евентуалните спонсори.

„Едва ли можем да наречем заговор това, което предприеха Локомотив Сф и Левски с отлагането си на мача за купата, но със сигурност това е нечестно. Тези отбори си подреждат програмата по тяхно усмотрение, както им е изгодно. Ние какво можем да предприемем, освен да изразим мнението си, че това не е честна борба”.

Тодоров е сигурен, че тепърва предстоят тежки мачове за ЦСКА, но той е сигурен, че по време на зимната пауза, отбора ще бъде на върха. Той заяви, че ако има нов собственик и бъде отпуснат сериозен бюджет за селекция, то тя ще бъде предприета, ако ли не, ЦСКА ще продължи да се самоиздържа, ще направи селекция ,но ще бъде принуден ида продаде евентуално собствени играчи. Шефът потвърди, че при първа възможност Куидо Ланзаат и Ненад Настич ще бъдат освободени.