Адска атмосфера чака баскетболистите ни в Босна
Адска атмосфера чака баскетболистите ни в Босна / netinfo
4000 билета продадоха домакините от 12-хилядното босненско градче Цазин, където утре България гостува от 21 часа в първи мач от допълнителните евроквалификации за Евробаскет 2007. Националите вече тренираха в залата, в която ще се играе срещата, а заради високите температури утре сутрин ще проведат последното си занимание преди сблъсъка в парка около хотела.

„Първите ми впечатления са, че градът се казва Цазин и има много голям зрителски интерес. Населението е около 12 хиляди в самия град, а в цялата околност е около 70 хиляди. Това е едва ли не събитието на годината”, заяви старши треньорът на България Тити Папазов.

„Вчера говорих с наставника на босненците Ненад Маркович и той каза, че Цазин е възможно най-доброто място за отбора. Хотелът не е на много високо ниво, но и те са настанени там. Залата е за около 3000 души, но поставят допълнително трибуни. Продадени са 4000 билета. Атмосферата ще е приятна за игра, но босненците ще бъдат доста агресивни към нас. Дано това не окаже влияние върху психиката. Все пак публиката е важен фактор, но не достатъчен, за да победи един отбор. Съоръжението е построено наскоро, но не е много модерно. Със стъклен покрив е и става много топло.Домакините са убедени, че ще спечелят и че са фаворити не само в групата, но и за класиране в Испания. Техният натурализиран американец Терел Касъл каза, че има един месец – той очевидно си мисли за европейското”, коментира още Тити от Босна.